Bireyseldeki güç, kurumsal hayatta daha da gelişecek

Bireyseldeki güç, kurumsal hayatta daha da gelişecek

Bireyseldeki güç, kurumsal hayatta daha da gelişecek

VTS için yetkin bir satış ekibi kuran Vestel, 2017’de bunun geri dönüşlerini almayı hedefliyor. Avrupa ve ABD pazarları odağında planlarla atılacak tüm adımlar, sistem entegratörlüğüne doğru hamleleri de güçlendirecek.  
Vestel, 2016 yılına hızlı bir giriş yaptı. Küresel piyasalardaki belirsizlik ve durgunluklara rağmen ihracat yapılan ülke sayısını 153’e çıkararak, bu yıl da ihracat şampiyonluğunu korudu. “Bünyemizde 16’sı yurtdışı olmak üzere toplam 23 şirketle, tüm dünyaya tüketici elektroniği, beyaz eşya, bilgi teknolojileri ve dijital alanlarında geniş bir ürün yelpazesi sunuyoruz” bilgisini veren Vestel Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Kıvanç Işık, “Önümüzdeki dönemde de yapacağımız yatırımlarla ve üreteceğimiz işlerle, Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıyı artıracağız” bilgisini verdi. Venus odaklı hedeflerine dikkat çeken Kıvanç Işık’ın üzerinde durduğu temel başlık ise VTS (Vestel Technology Solutions) oldu. Müşteri beklentilerine göre anahtar teslim uçtan uca proje sunumu bu yapıda yerini alırken, detayları ve öncelikleri Kıvanç Işık paylaştı:
 
2017 için öncelik ve planlar nasıl şekillenecek?
2017 yılında yine bizim son 4 yıldır sürdürdüğümüz büyüme hedefimiz doğrultusunda yine büyümeyi hedefliyoruz. Özellikle TV pazarında 1 numarayız. Seneye bu payı korumanın yanında kuvvetlendirmeyi, beyaz eşya tarafında da pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz. Özellikle Venus’te yıl sonuna doğru güzel gelişmeler oldu. Bu bizim yeni girdiğimiz bir sektör ve kolay bir sektör de değil. Ama aslında akıllı TV firması için mobil cihaz; bir anten bir de GSM kart eklemek demek. Sadece boyut daha küçük. Biz Venus’u 1 yılda yapmadık bu yönüyle. 35 yıllık bir TV Ar-Ge’miz var. İnsanlar kullandıkça bu mobil telefona daha çok alışacak. 2017 yılında bu başlıkta çok daha katlanacak bir büyüme hedefimiz var.
 
VTS (Vestel Technology Solutions) nasıl bir kapsama sahip?
Daha çok tüketici tarafında biliniyoruz. Ama bizim bir o kadar güçlü profesyonel çözümlerimiz var. Burada da yeni bir organizasyona doğru gidiyoruz. 2017 yılında bu başlıkta bir lansmanımız olacak ve proje odaklı yapıya geçeceğiz. VTS olarak Vestel Eğitim Çözümleri ve Vestel Kurumsal Proje Çözümleri ile iki ana kolda hizmet veriyoruz. Vestel Eğitim Çözümleri kapsamında eğitim kurumlarına birçok hizmet sunuyoruz. Akıllı tahtalar, interaktif öğrenme ortamında daha hızlı ve kolay öğrenme ortamı sağlarken, tanıtım ve yönlendirme amaçlı kullanan bilgilendirme ekranları, videowall ve totemler okul içi iletişimde yol gösterici oluyor. FATİH Projesi kapsamında akıllı tahtalarımızı tüm Türkiye kullanıyor. Vestel Kurumsal Proje Çözümleri kapsamında ise içerik yönetim hizmeti, ofis çözümleri, restoran, havalimanı, sağlık, otel, restoran çözümlerimiz, AVM-eğlence merkezi gibi sektör başlıklarına sunduğumuz totem, videowall ve bilgilendirme ekranları gibi reklam ve tanıtım amaçlı kullanılan dijital ekranlar var. Bu başlıkta ayrıca LED aydınlatmalarımız da var ve hepsi Vestel’in kendi Ar-Ge’sinin sonucu. Konutlara ve ofislere ankastre veya TV gibi ürünlerle ihtiyaca uygun paket yapıları sunuyoruz ve amacımız; 2017 yılında Vestel’in profesyonel tarafını anahtar teslim çözüm yapısına getirmek. Örneğin ofisinizde aydınlatma, iklimlendirme, akıllı ekranlar, gerekirse ofise uygun beyaz eşyalar Vestel’den tek tedarikçi olarak alınabilir. Otellerde aydınlatma, dijital ekranlar veya akıllı ev konseptinde çözümlerimiz var. Bu konsepti de yakından izliyoruz ve şirket olarak gelecek 5 yılın önemli projelerinden biri olarak görüyoruz. Bu konuda çalışmalarımız var. Böylece Vestel, bireyseldeki gücü kurumsal hayatta farklı segmentlerde anahtar çözüm olarak sunuyor. 2017 yılı itibariyle bu gücümü daha da bütünleştireceğiz. VTS özelinde bütün akıllı teknolojik ürünler, akıllı tahtamız, totem, bilgilendirme ekranlarımız, kiosk makinelerimiz, dijital bilgilendirme ekranlarımızın kapsamı genişleyecek.
 
VTS ile hedef noktalar nereler? 
Bu konuda da küresel düşünüyoruz. Türkiye dışında şu anda ilerleyen projelerimiz de var. Ama ilk hedefimiz tabi ki Türkiye’de büyümek. Türkiye pazarı özelinde kendimizi nasıl daha yukarı taşırız dediğimizde, asıl önemli unsur Ar-Ge, yazılım ve donanım bütünleşmesi. VTS’de de özellikle sistemin uygulanması ve yönetilmesi öne çıkıyor. Geliştirilen ürün ve hizmetin işletilmesi önemli ve tüketici sizden uçtan uca tam servis bekliyor. Şu anda iş ortaklarımızın sistemlerini kuruyor, sonra diyoruz ki ‘sistemi ben sizin için işletiyorum uzaktan erişimle’. Bu yönümüzle kuvvetli bir servis ağımız var.
 
VTS’de ürün ve hizmet çeşitlendirme süreçleriniz nasıl ilerliyor? 
Çok farklı yenilikler sunan girişimler ve bizim de Vestel Ventures yapımız var. Bu da entegrasyona giden bir adım. VTS platformumuz bu entegrasyona uyumlu. Ürün geliştirmede ise iki adım var. Birincisi, sektörleri takip ediyor, örnek uygulamaları izliyoruz. Özel sistemlerimiz böylece gelişiyor. Bunları müşterimize sunuyor, sonra müşterimize yazılım da sunuyoruz. Sonuçta iş ortakları ve müşterilerimiz yazılım yetkinliğimizi biliyor. Ürün gamımız büyüdükçe Ar-Ge ekibimizi de büyüyor. Kesintisiz olarak ciromuzun önemli bir bölümünü yıllardır Ar-Ge’ye aktarıyoruz. Yazılım yapısı müşteriye ve sektöre göre değişiyor. Bu da tamamen sektöre ve firmaya, firmanın kendi içindeki kaynaklarla uyumlu bir yapı demek. Bu şekilde terzi usulü modelleme yapıyoruz. Donanım ve yazılım kendi içimizde olduğu için talepleri karşılayabiliyoruz ve bu da bizi ayrıştıran unsur.
 
Bu açıdan kendinizi sistem entegratörü olarak konumlandırıyor musunuz? 
Bu güzel bir nokta ve 2017 yılında bunu ortaya çıkartıp bu bilinci geliştireceğiz. En büyük avantajımız Zorlu Grubu bünyesinde Vestel Şirketler Grubu olarak güvenilir ve uzun ömürlü bir partner olarak konumlanmamız. Birlikte çalıştığımız partnerlerimizle zaten uzun soluklu bir bağımız var. Biz ‘önce müşteri’ diyoruz. Teknoloji çözümlerinde geri dönüşler çok daha hassas. İş ortaklarımız da denedikten sonra bunu daha iyi anlıyor, kimle çalıştıklarını ve bizim konuya nasıl yaklaştığımızı biliyorlar.  
 
VTS için 2017’de küresel bazda beklentileriniz neler? 
Bu başlıkta ciddi bir yapılanma var ve bir satış ekibi kuruldu. 2017’de bunun geri dönüşleri başlayacak. 2017’de Avrupa ve ABD pazarlarında sunmak üzere çeşitli planlarımız var. Orada da partnerlerimiz var, ama bu adımlarla sistem entegratörlüğüne doğru adımları pekiştireceğiz. TV pazarında Türkiye’de açık ara birinci, Avrupa’da ise ikinci sıradayız. Teknoloji çözümleri tarafında da bu bakış açısıyla ilerliyoruz. Önümüzde iki gelişim alanı var. Bir tanesi tüm grubun odaklandığı Venus. Diğeri de kurumsal veya profesyonel çözümler olarak adlandıracağımız VTS özelinde çözümlerimiz. Uçtan uca çözüm ve anahtar teslim dediğimiz noktada, bir projenin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz ve 2017’de bu daha da net görülecek. Her adımımızda olduğu gibi bu konuda da tüm planlar global. 

;